Локомотив (София) и Царско село се изправят един срещу друг в 20:00 часа тази вечер в среща от 25-ия кръг на efbet Лига. И двата тима се намират в опасната зона и трите точки са изключително важни за всеки от тях. Това важи с двойна сила за "Железничарите", които все още имат искрица надежда да се изкачат над чертата преди края на редовния сезон и така да се спасят от участие в плейофа за изпадане от елита.

Пролетният дял на първенството не се разви добре за Локо. Отборът записа само 1 победа и 1 равенство от началото на годината, като междувременно допусна цели 4 загуби. За да запазят теоритичен шанс да завършат редовния сезон над чертата, "Железничарите" задължително трябва да спечелят както днес, така и в последния кръг срещу Ботев (Пловдив), като междувременно да се надяват и на загуба на Арда.

В Царско село ситуацията не е много по-розова. "Царете" също нямат успех през пролетта и в един момент дори изглеждаше, че са готови да развеят бялото знаме в битката за спасение. В последните си два мача обаче отборът показа зъби и измъкна две равенства от лидерите в класиренето ЦСКА с 0:0 и Лудогорец с 1:1.

През есента Царско село излезе победител с 2:0.