Черно море посреща Ботев (Враца) в среща от 25-ия кръг на efbet Лига от 17:30 часа. Мачът на стадион "Тича" се очертава да бъде доста интересен, тъй като и двата клуба имат за какво да играят. Домакините искат трите точки, с които да се изкачат в "Топ 3" на временното класиране, докато за гостите всяка точка е много важна в битката за оцеляване в елита.

"Моряците" се намират в серия от две поредни победи и общо 4 поредни мача без загуба. Варненци вярват, че могат да запишат лесна победа срещу един от аутсайдерите в първенството. Домакините от Черно море разполагат с най-добрата защита в първенството. Те са допуснали едва 16 гола в своите мачове до момента. От друга страна Ботев е отборът, който получава най-много попадения в гостуванията си - цели 26.

Врачани затъват от началото на пролетния дял на първенството. Отборът е в серия от 5 поредни загуби и вече знае, че няма шанс да се измъкне от опасната зона до края на редовния сезон и със сигурност ще играе в плейофа за оставане в елита. Лошата серия на врачани принуди ръководството да уволни треньора Даниел Моралес и да го замени с Ивайло Димитров, но дали това ще проработи, ще видим днес.