Бившият претендент за временната титла на ACA в средна категория Никола Дипчиков се завръща в клетката.

Нашето момче ще мери сили с опасен съперник в лицето на Абдул-Рахман Джанаев, който също е бивш претендент за титлата. Двамата ще се бият на ACA 140, което ще се проведе на 17 юни в Сочи.

Дипчиков е с рекорд 21-8-1 в ММА и идва след нокаут над Крис Ханикът в първия рунд. Никола успя да го нокаутира през ноември 2021 година. Така той печели 5 от последните си 7 битки в ММА.

Никола печели с нокаут 4 от последните си 5 битки при чеченците. Преди година той се би за временната титла, но загуби от Магомедрасул Гасанов. Дипчиков печели 17 от срещите си с нокаут и 4-те му загуби са с приключване.

В края на март Дипчиков трябваше да се бие на събитието ACA 138 на 26-ти март в Грозни. За съжаление той се разболя и отпадна от срещата си с Ибрагим Магомедов.

Джанаев от своя страна е с рекорд 15-3 в ММА и идва след загуба с нокаут от шампиона Магомедрасул Гасанов. Абдул-Рахман загуби от Гасанов в края на януари тази година. Тази загуба му спря серия от 4 поредни победи.

Джанаев печели 6 от срещите си с приключване, като 5 са с нокаут. В 1 от загубите си той бива нокаутиран. Абдул-Рахман няма загуба със събмишън в кариерата си.

Победа в тази среща ще приближи Дипчиков към нов шанс за златото.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове