Франсис Нгану не крие чувствата си към своя работодател Дейна Уайт и договора му с UFC.

Камерунецът защити титлата си в тежка категория срещу временния шампион Сирил Ган през януари. Преди това той оповести, че преговорите между него и UFC за нов договор не вървят никак добре. Нгану заяви, че се чувства неуважен от организацията. Когато Нгану спечели титлата, Уайт дори не беше в залата. След това боецът премина през операция на коляното, а преговорите за договор стоят все така затлачени.

По традиция Дейн Уайт винаги поставя шампинския пояс около кръста на победителите в шампионски битки. Но това не се случи при двубоя на Нгану.

Ето какво сподели бойният атлет за случката:

"Почувствах се щастлив. Защото защитих позицията си. Той ясно разбра за какво говоря, за какво се бия... Не беше доволен, защото не може да ме контрлира и се ядоса, защото нещата не вървят както той ги иска... Аз бях победителят. Защо да се ядосвам?"

Шампионът сподели, че много други бойци в редиците на UFC се чувстват като собственост на компанията, но се страхуват открито да заявят позицията си.

Нгану разкри, че се е опитал да договори нормални условия за себе си, но се е почувствал изнудван.

"Трудно е за боец да откаже договор на UFC, дори и да не е добър за него. Повечето бойци имат два или три оставащи договора по двубой. Имат 18 месеца. Но има възможност UFC да удължи договора им без причина... Това не е договор, това е собственост... Не исках целия този спор да става публичен. Мислих, че ще можем да се разберем зад кулисите. Но там започнаха да ме изнудват."

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове