Кристъл Палас и гостуващият Лийдс завършиха наравно 0:0 в последния мач от 34-ия кръг в английската Висша лига. Домакините от Лондон имаха по-чистите положения, но блестящи намеси на Йоан Мелие помогнаха на гостите да си тръгнат с точка от "Селхърст Парк". Лийдс спечелиха три от предишните си 4 мача и се отдалечиха от зоната на изпадащите, но не достатъчно, за да имат спокойствие за мястото си в елита.

Джеси Марш направи само една промяна в сравнение с победата над Уотфорд (3:0), като Калвин Филипс замени Робин Кох. В групата за двубоя се завърна възстановеният от травма Жуниор Фирпо.

Мениджърът на Кристъл Палас Патрик Виейра смени половината състав, който стартира при поражението от Нюкасъл (0:1). Французинът даде шанс от първата минута на Джоел Уорд, Джеймс Макартър, Еберечи Езе, Джордан Аю и Жан-Филип Матета. "Орлите" отново не впечатлиха, но поне прекъснаха серията от три поредни загуби във всички турнири.

Така Кристъл Палас остана на 14-о място с 38 точки и на 2 точки зад Астън Вила, а Лийдс е 16-и с 34 и има 5 повече от първия тим под чертата - Евертън.