В продължение на шест дни в Национална спортна академия " Васил Левски“ се проведоха Европейските крикет серии Т10, които бяха с участието на пет отбора от нашата страна. Тимовете на : Крикет клуб Академик СФ, Индо-български КК, Български студентски крикет съюз, КК " Ковачите“, Габрово и Крикет клуб ВТУ играха за голямата купа, която дава правото на участие в Европейската крикет шампионска лига през 2023 година.

Шампиони станаха Индо-български крикет клуб, които в драматичен финален мач се наложиха над Академик (София) с 80 ръна в 6 оувъра срещу 79/10 за " студентите“. Най-полезен състезател на турнира беше избран Христо Лаков от тима на победителите. Европейските крикет серии бяха наблюдавани от хиляди зрители по целия свят благодарение на онлайн телевизионното излъчване в платформата на Европейската крикет лига.

" Много силен турнир като цяло. Всички отбори бяха подготвени и срещите от първия до последния ден се получиха интересни и оспорвани. Радостен съм, че въпреки дъждовното време в продължение на три от дните, организационния комитет от Българска федерация по крикет успя да направи и невъзможното, за да бъде терена в идеално състояние за игра. Получихме и отлична оценка от Европейската крикет лига за цялостната ни работа като организатори, с което за пореден път доказахме, че освен да развиваме успешно този спорт в България, можем и да правим турнири на високо международно ниво“, сподели след финала президентът на БФКрикет Андрей Лилов.

На националния отбор – мъже предстои участие в силен турнир в Малта през месец май, който ще бъде и част от подготовката на "трикольорите“ за първото ни участие в квалификации за Световно първенство по крикет Т20.