Жителите на кюстендилското село Соволяно спазиха традицията и на 14 февруари проведоха поетичната среща "Вино и любов“, предаде репортер на "Фокус“. Събитието беше организирано от читалище "Светлина“ и кметството. Гост беше поетът Михаил Калдъръмов. Председателят на читалището Корнелия Чизмова разказа повече за поета, роден в Сапарева баня, но от дълги години живеещ и творящ в Кюстендил.

Беше посочено, че Михаил Калдъръмов е творец, поставящ знак на равенство между човек, природа и любов, а резултатът от това уравнение е високо изкуство. Той е автор на седем поетични книги. Издава и книгата "Почит към Майстора“ с импресии към 11 от картините на Владимир Димитров – Майстора. Има две книги за деца. Бил е директор на Художествената галерия в града.

"Радвам се на тази среща, защото без празника на любовта, без любовта няма нито едно човешко постижение във всички области. Когато стана дума за виното и любовта, според мен те са взаимно свързани. Това чувство е благословено. Благодарение на него се върви напред“, каза Михаил Кълдъръмов.

Участниците в поетичната среща проведоха разговор с твореца, бяха прочетени и поредица от стихове, посветени на виното и любовта.