Вълнуващ "Уикенд в Пловдив“ с много настроение се проведе на 18, 19 и 20 август, а съпътстващото събитие "Летни винени нощи във Филипопол“ привлече стотици посетители.

Организаторите отчитат посещаемост 50 % ръст на туристите в сравнение с миналото издание на фестивала. Посетителите, които се включиха в шестото издание на фестивала бяха от София, Варна, Бургас, Димитровград, Хасково, Велико Търново, Пазарджик и др. Чуждестранните посетители бяха от Италия, Австралия, Унгария, Франция, Белгия, Ирландия, Япония и Русия.

Откриването на събитието се състоя в петък на 18 август от 19 ч. в "Античен форум Запад“. Инж. Любозар Фратев приветства присъстващите, представи всички участници винопроизводители и заедно поставиха началото на най-новото събитие в Пловдив "Летни винени нощи във Филипопол“.

Не случайно бе подбрано мястото за провеждането на първото издание на "Летни винени нощи във Филипопол“. Според историци именно "Форум Запад“ е бил търговският център в Древен Филипопол и в него се е извършвала търговска дейност. Векове по-късно, отново тук, отново търговци посрещнаха стотици винолюбители. Всички посетители останаха впечатлени от качествата на българското вино в симбиоза с културното наследство от Античността в Пловдив.

Гривните "Уикенд в Пловдив“, които бяха своеобразен билет за всички активности и отстъпки се предлагаха през трите фестивални дни - 18, 19 и 20 август на презентационните щандове на “Уикенд в Пловдив". Въпреки летните жеги интересът бе засилен в сравнение с миналата година.

Организираните пешеходни "Уикенд в Пловдив турове“ отново предизвикаха голям интерес от страна на посетителите.

"УИКЕНД ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО“ провокира хората да се впуснат "на лов“ за стикери от посетените обекти и им даде възможност да участват в томбола с много награди, предоставени любезно от членове на Съвет по туризъм – Пловдив.

За поредна година "Уикенд в Пловдив“ предложи на гостите на града много отстъпки и приключения, богата уикенд програма, вкусна храна, безплатни активности и забавления за малки и големи. Град Пловдив спечели нови почитатели, които с нетърпение очакват да плануват следващия си "УИКЕНД В ПЛОВДИВ“.