"Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ е подмярката, по която са одобрени най-много земеделски стопани в област Добрич. Данните бяха оповестени от екипа на Областен информационен център - Добрич на пресконференция, на която беше отчетен напредъкът по всички оперативни програми за периода 2014 - 2020 г., предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. По тази мярка одобрените фермери са 62-ма, по подмярка "Инвестиции в земеделски стопанства“ – 41-ма, и 31 млади земеделци - по подмярка "Стартова помощ за млади земеделски производители“.

По данни на Държавен фонд "Земеделие“ по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. в област Добрич са сключени 228 договора на обща стойност 90,71 млн. лв. По Оперативна програма "Храни“ общините от областта са сключили 15 договора за над 1 млн. лв.

В края на този месец приключва изпълнението на два интегрирани проекта на общините Шабла и Тервел, които се финансират едновременно от ОП "Наука и образование за интелигентен растеж“, подкрепяща дейностите по образователната интеграция на етническите малцинства, и от ОП "Развитие на човешките ресурси“ - финансираща обучението и заетост им.



Жулиета НИКОЛОВА