Борис Бонев, лидер на ПП “Спаси София", заедно с кандидати на партията за районни кметове и общински съветници, внесоха в ЦИК документите за регистрация на партията за местните избори през октомври. Партията внесе над 3800 подписа за задължителната регистрация в Централната избирателна комисия преди местния вот на 29 октомври. 

“Преди 10 години бяхме 4-ма съмишленици с обща кауза, а днес сме партия с над 5 000 члена със структури във всеки един квартал на София и с много активни доброволци и хора, които работят за това София да бъде един по-добър град за живот,. През всички тези години ние никога не сме спирали да работим за любимия ни град и ще продължаваме да го правим." - сподели Борис Бонев.

“Спаси София" заявиха и трите основни приоритети, по които ще работят:

"Мащабни инвестиции в кварталите, чист, зелен и подреден град и не на последно място - честно и прозрачно управление. Досега винаги сме били близо до гражданите, направили сме стотици, ако не и хиляди срещи със софиянци и искаме да продължим този модел и в Общината. Ние винаги сме били открити и в диалог за предложенията ни и ще работим за активното включване на гражданите в управлението." - каза арх. Росица Николова.

“Софиянци искат ново прозрачно и добро управление, знаем това, защото вече пореден месец сме навън сред хората. Къде са ГЕРБ? Къде е техния кандидат? Защо се крият и не разговарят открито с хората?" - попита Борис Бонев. “Отново в последния момент, без диалог със софиянци, ГЕРБ показват, че не са научили нищо и не са си взели поуки. За нас няма никакво съмнение, че след местните избори в София ще бъде отворена нова страница, в която корупционният модел на ГЕРБ ще бъде изкоренен" - завърши Борис Бонев.