По-рано през деня "Фокус" ви съобщи, че днес стартираха строителните дейности на железопътната отсечка от Волуяк до Петърч, която е част от модернизацията на железопътната линия София - Калотина. Кметът на столичния район "Връбница" Румен Костадинов, както и кметът на Костинброд Трайко Младенов присъстваха на събитието. Румен Костадинов беше в компанията на  общинския съветник Гергин Борисов от "Спаси София". 

Тримата потвърдиха, че съвместната инициатива на столичния район и съседната му община е част от подобрението на свързаността на Костинброд и София с градския транспорт. Инициативата навлиза в заключителната си фаза. Двамата управници изтъкнаха, че подобряването на свързаността между София и околните ѝ общини е инвестиция в развитието на региона.

"Администрацията на Столичната община е заявила пред областната управа желанието си линиите на градския транспорт на община Костинброд да спират на всички спирки на софийския, за да се подобри връзката на стотиците учащи и работещи в София жители на Костинброд до метрото и града", обясни Костадинов.

Изменението на споделената между София и Костинброд транспортна схема ще помогне на над 500 ученици. 

"Очакваме бърза реакция от държавата, за да помогнем на децата да стигат по-удобно до училищата си", сподели Гергин Борисов, който е член на комисиите по транспорт и образование в градския парламент.