Sofia24.bg тръгна по стъпките на едни ужасно притеснителни и граничещи с липсата на логиката сметки, които плащат хората.

Става въпрос за клиентите на "Софийска вода". Задълбаваме в конкретен случай, а извлеченията са от личния профил на клиента. /виж галерията/

Повече от видно е, че в сравнението "консумация" за едногодишен период, цифрите показват от 13 куб. м за юни 2022 и шокиращите 57 куб. м за същия период от тази година.

Явно е, че има грешка или нещо е надписано, защото домакинството се състои от двама. Или са си направили басейн, или не спират водата по 24 часа, може пък да са чистофайници!!!

Това е първият притеснителен факт. Вторият е, че при подаден самоотчет за септември 2023 година, коректно записан от монополиста, консумацията на семейството е 12 кубика. Интерес буди фактът, че за общото потребление са добавени още 8 кубика.

Въпросната кооперация, намираща се в центъра на София, е с един вход и 16-17 апартамента.

Двама от съседите получават фактура съответно с 8 и 10 кубика за общо ползване. Логично – ако и останалите са с такива, явно ще трябва да закрием язовир "Искър" и ще черпим вода от тези "нещастници".

Трудното свързване с операторите на "Софийска вода" доведе да два резултата. Любезен – как да се жалваме и кисел – не мога да знам какво гледате и какви са ви претенциите!!! /важно да отбележим – разговорите се записват/

Та, ако сте жертва на подобен случай – подайте жалба, свикайте общо събрание, осигурете достъп до всеки един от апартаментите и очаквайте да дойдат "експертите". Дължим отговора на любезния оператор.

Дано не се окаже, че плащате сметката на "скъпите си съседи", които никога не подават самоотчет и не допускат инкасатор в дома си.

В този случай, просто пийте една студена вода!