"Раждавица Филм Фест“ стартира край Кюстендил. Пред "Фокус“ организаторът на филмовият фестивал Анатоли Костов посочи, че програмата започва от днес и ще продължи до 7 юли в центъра за занаяти "Старата череша“ – село Раждавица.

Организаторите на филмовия фестивал обещават седмица, изпълнена с различни събития, които ще обединят кино и музика. Освен кинодейци, фестивалът ще приюти и музиканти, които ще се включат в музикални вечери в центъра за занаяти "Старата череша" или в големия концерт край река Струма и местността Чардака, а цялото събитие ще предостави на посетителите уникална възможност да се насладят на български филми и живи изпълнения в уютната атмосфера на селото.  

Тази вечер ще бъде представен филмът "ТАМ". Следват лентите "Отмъстителката" , "Кавал Парк", "Невероятни истории от близо и далеч“, "Граници" и "Балканска черна кутия", "Избраните" и "Бандата на Бамши". Програмата предвижда и концерт на група "ЕврАзия".

Едно от най-вълнуващите събития на фестивала ще бъде 48-часовото филмово предизвикателство с две теми – "Запустяло е селото и Надеждата..." и "Ефектът на пеперудата". Втората тема е свързана с провеждащия се от 5 до 7 юли "Празник на пеперудата" в селата Полска Скакавица и Раждавица.

Организаторите канят всички, които обичат киното и музиката, да посетят "Раждавица Филм Фест" и да станат част от това вълнуващо ново начинание.