"Приключенията на Светофорко" е представление, което си заслужава да гледат не само децата, но и техните родители, предаде репортер на "Фокус". Образователният спектакъл е първото ново заглавие, което Държавен куклен театър - Видин представи за годината пред публика. 

Много настроение, игри на сцената, жизнерадост и знание носи спектакълът за малки и големи. "Приключенията на Светофорко" със своите куклени етюди, актьорско майсторство, фокуси, песни, танц, игра с участието на публиката запознава децата с правилата за безопасността на движението, които всички трябва да знаят и спазват, каза за "Фокус" режисьорът Панайот Цанев.

Сценографията на постановката е дело на Петя Ангелова и Панайот Цанев, музика- Евгени Платов. А правилата за движение пред малките палавници с голямо майсторство разясняват актьорите - Теодора Абрашева, Теодор Борисов и Александър Томов. Двама от тях -Теодора и Теодор, са най-новото попълнение на видинския куклен театър.

Темата за безопасността на движението е особена важна и актуална. Правилата трябва да се учат още от ранна детска възраст, споделя директорът на видинската трупа Поли Трифонова. Тя е категорична, че децата проявят по-голям интерес към темата и показват завидни знания на сцената в театъра. Затова правилата за безопасността на движението те трябва да учат заедно с мама и с татко, с учителите, а най-лесно и забавно е - в театъра.

Ирена Данаилова