На 19 октомври 2024 г. от 10:00 ч. в Южен парк – II част – Кучешката градинка, ще се проведе събитие по проект "Подари си щастие, намери приятел“, част от инициативата Академия за визионери на Столична община, в партньорство с Gosbi, "Четири лапи", "Екоравновесие" и Animal Rescue. 

От Столична община съобщиха, че проектът има за цел да насърчи и популяризира осиновяването на животни, а също така и да създаде трайни връзки между приютите, организациите и хората, които искат да подпомогнат дейността им. В инициативата ще се включат експерти в областта на отговорната грижа към животните и природозащитни организации с кучета за осиновяване.

Зона за осиновяване ще среща потенциалните осиновители с четирикраките опашатковци, търсещи дом, а представители на организациите ще запознават посетителите с историите и характерите на кучетата. Експерти ще отговорят на всички въпроси, свързани с отглеждането и грижата за домашни любимци.

За най-малките посетители ще бъдат организирани специални забавни дейности, свързани с животните.

Събитието е отворено за всички любители на животните, семейства, настоящи и бъдещи осиновители на кучета, както и за тези, които искат да научат повече за осиновяването.

"Подари си щастие, намери приятел“ е проект на Тиана Дончева, реализиран в рамките на инициативата " Академия за ВИЗИОНЕРИ“ на Столична община.