След като успешно кацна военния самолет "Спартан" в София в 16:18 часа, пострадалото дете бе поето с линейка от летище Враждебна до Детската противошокова зала на болница "Пирогов". 9-годишното момче е доведено в тежко състояние с политравма, съобщиха от "Пирогов" за "Фокус".

При постъпването в "Пирогов" се проведоха  активни диагностично-лечебни мероприятия с цел спасяване живота и здравето на малкия пациент. Към момента 9-годишното момче продължава да бъде в тежко състояние, настанено в детска реанимация, където е под активно наблюдение и реанимационно лечение, съобщиха от болницата. 

Припомняме, че малко по-рано днес военен самолет "Спартан" отиде до Бургас, за да транспортира до "Пирогов" пострадалото дете на плажа в Созопол. Излетял е в 12:37 часа от столицата. 

Инцидентът стана вчера, малко след 20:00 часа на централния плаж в Созопол. 

Концесионерът на плаж Созопол днес излезе с официална позиция, в която заяви, че водачът е тестван и не е употребявал алкохол и е управлявал машината отговорно и в съответствие с указанията за безопасност. 

Причините се изясняват, но предположенията са, че е оставено без надзор. Близките на детето обясниха, че са го изпуснали от поглед за секунди. В този момент, 9-годишното дете и братовчед му се опитали да се качат на машината, за да се повозят. Другото дете не е пострадало.

Методи ГЕОРГИЕВ