Графични дизайнери от четири випуска подредиха "Оп арт“ изложба в СУ "Емилиян Станев“ във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Младежите са от паралелката професия "Графичен дизайнер" и са много горди със своите произведения.

Разказват, че творбите им са вдъхновени от работата на пионера в това визуално изкуство - Виктор Вазарели. "Оп арт" е стил, който използва изключително оптически илюзии, а работата по него изисква както познания по изобразително изкуство, дизайн, смесване на цветове, така и геометрия.

Възпитаниците на най-голямото училище в областта са работили повече от половин година по проекта. Те са творили в три направления "Комбинаторика и цветознание", "Графичен дизайн и Фотография" и "Колаж". Работата по изкуството на Вазарели е изключително трудна, защото трябва да се създаде оптическа илюзия за очите, казват преподавателите на бъдещите графични дизайнери. И решават да ги поощрят с конкурс, който организират като част от заключителната работа по "Оп арт" проекта.

Най-добрите творби и техните автори получиха заслужени аплодисменти и награди, осигурени от ръководството на СУ "Емилиян Станев". Изложбата с всички участвали произведения ще остане в картинните галерии на три от етажите в училището до края на учебната година.