"Мистичната вяра в хляба" предвожда откриването на празниците в Долината на тракийските царе, предаде репортер на "Фокус". Тази събота /31 август/ от 18:30 часа в парк "Тюлбе" в Казанлък, всеки желаещ ще може да се докосне до изтънчените печива на културните дейци от читалищата в Община Казанлък и ще има възможността да опита от ръчно направените погачи, баници, баклави и много други.

Изложението на хляб и хлебни изделия ще започне непосредствено преди официалното откриване на “Празници в долината на тракийските царе". Тази година жителите и гостите на град Казанлък ще могат да са част от едно различно представяне на традиции по месене на хляб.

Специален гост на тазгодишното издание на “Мистичната вяра в хляба" ще бъде шеф Станислав Димитров. Талантливият казанлъчанин, участник в кулинарното предаване “Hell’s Kitchen", спечели симпатиите на цяла България със своите увереност и кулинарни умения. Шеф Димитров лично ще приготви хлебни изделия и ще ги поднесе за дегустация на дошлите гости.

Община Казанлък кани своите жители и посетители на една специална вечер по откриване на “Празници в долината на тракийските царе".