За "Месец на иновациите“ обяви дните между 15 февруари и 15 март Регионалното управление на образованието в старата столица. От институцията уточняват за Радио "Фокус“ – Велико Търново, че целта на инициативата е образователните институции в региона да споделят иновативни разработки, иновативни практики и електрони учебни помагала, създадени от педагогически колективи в областта.

Програмата на "Месеца на иновациите“ предвижда онлайн обмен на добри практики между училищата. Ще бъдат организирани представяния на открити педагогически практики в реално време в Teams или на запис. Те ще могат да бъдат посетени от педагогически специалисти в други институции чрез предоставен код за достъп в Областната програма на месеца на иновациите.

В инициативите са включени още презентации, подготвени от иновативните училища в област Велико Търново, съдържащи информация за прилагани иновативни методи в обучението. Предвидени са още онлайн обмен на добри практики – работни срещи, състезания, публични изяви, представяне на видеоматериали, практикуми за учители.

Цялата програма можете да намерите на сайта на РУО – Велико Търново.