Със забавни и образователни игри, беседи и закачки младежи от Велико Търново празнуват Деня на виното и любовта. Кампанията е съвместна с РЗИ – Велико Търново, Общината, Градски ученически парламент, Местната комисия за борба с противообществени прояви и Интеракт клуб. Мотото е "Пиян от любов“, предаде кореспондент на "Фокус“.

Младежите и техните партньори планират да зарадват търновци за днешните два празника – Трифон Зарезан и Свети Валентин. Те ще са в парк "Марно поле“ във времето от 11:00 до 14:00 часа. Там ще организират "Любовна лотария“, в която ще има много награди - балони, валентинки, празнични послания и стихотворения за любовта.

В парка ще е и мобилният кабинет за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН, хепатити В и С, сифилис и диабет. Ще има и демонстрация с алкоочила, които показват как се чувства човек след консумацията на алкохол. Хората ще могат да се включат и в блиц анкета за заблудите и митовете за ХИВ/СПИН, като тук отново ще има подаръци.

В Горна Оряховица пък подготвят специален концерт, посветен на любовта и виното. Той ще е привечер в Зала 1 на Общината, започва в 17:30 часа и в него ще се включат десетки местни таланти, които ще пеят и танцуват заедно. Организаторите обещават и много изненади.