Покана за ваканция с много цвят и срещи с изкуството отправя към децата на морския град Градската художествена галерия "Борис Георгиев“ - Варна. Започва Летният модул от Образователната програма на културния институт “Лято в Галерията". Занятията ще се провеждат през юли и август 2024 г. в Градската художествена галерия на Варна и в Художествения музей “Георги Велчев".

Образователните програми на Градската художествена галерия - Варна, имат за цел по достъпен и увлекателен за децата начин да развият интереса им към изобразителното изкуство, като ги срещат с шедьоври на български автори и чрез тях ги запознават с различни жанрове и художествени техники.

Какво ще включват Летните занимания в Галерията?

Малките приятели на изкуството ще рисуват портрет, вдъхновени от произведенията на Елисавета Консулова-Вазова и пейзаж, вдъхновени от творба на Любен Зидаров в залите от постоянната експозиция на Галерията. Ще разглеждат произведения от различни периоди в българското изобразително изкуство, водени от музеен педагог. Ще апликират и рисуват - ще създадат илюстрации по приказката “Хензел и Гретел" на братя Грим, ще обогатят представата си за богатството на цветната палитра с графики на Милко Божков. Ще бъдат и арт детективи - малките следотърсачи ще търсят картините в залите на музея по прочетено кратко описание. Така те сами ще откриват едни от най-ценните художествени произведения от постоянната експозиция на Варненската галерия. Ще се запознаят с морските пейзажи на един от големите български маринисти - Георги Велчев, в Художествения музей, който носи неговото име и ще апликират и рисуват морски пейзажи сред произведенията на българския класик в дома, в който той е творил.

Материалите, с които децата ще работят, са осигурени от Градската художествена галерия "Борис Георгиев“ – Варна.

Летните занимания в Галерията се провеждат в групи през месеците юли и август 2024 г. в дните от понеделник до петък от 10:00 до 16:00 часа.

Необходимо е предварително записване на телефон 052 612 363.

Подробности за образователната програма “Лято в Галерията" и новини от ГХГ - Варна търсете на Фейсбук страницата на Галерията: www.facebook.com/Varna.City.Art.Gallery.