Нов кабинет за професионална подготовка откриха в Професионалната гимназия по хранителни технологии "Проф. д-р Асен Златаров“ в Горна Оряховица, предаде кореспондент на "Фокус“.

Кухненският сектор е изграден и оборудван със средства по Националната програма "Професионално образование и обучение“. Кабинетът в училището си има и име – "Кухня за мечти“, което идва от наскоро одобрен проект по програма на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците.

Церемонията бе придружена и с истинско кулинарно шоу и Мастър клас за ентусиазираните бъдещи кулинари с шеф Владимир Петков. Заедно с него първата демонстрация на възможностите на новото оборудване за професионална подготовка направиха изявените ученици шеф Ели и шеф Цветко. За  пореден път всички възпитаници на гимназията по хранителни технологии показаха изключителните си умения, след като за церемонията предварително бяха приготвили кетъринг със свои оригинални идеи. Децата придобиват професионални умения под вещото ръководство на тяхната преподавателка Нели Николова.

Новият им кабинет е изграден и оборудван със средства в размер на 97 300 хил. лв. по Национална програма "Професионално образование и обучение", Модул 1 - "Модернизиране на материално-техническата база", осъществява се в партньорство с "Мултимес груп ЕООД" – Лясковец.