Лятото оживява идеите, вдъхновението и проектите. Продължава творческият проект "Дворът" в арт-пространството на къщи "Виола" в шабленското село Езерец, предаде репортер на "Фокус". Началото поставя Стефан Вълдобрев с представяне на "Книга за песните".

Публиката у нас познава Стефан Вълдобрев като певец, поет, музикант, актьор, режисьор, композитор и неговата харизма. В своята "Книга за песните" той разказва за всяка от песните си - раждането на текстовете, какво е провокирало твореца и как идеите "порастват" в готови песни. По думите на редактора на книгата Яна Борисова: ''Тази впечатляваща книга е за думите, за музиката и за пространството между тях!''.

Като съпътстващо събитие Жулиета Найденова ще представи своята фотографска изложба - "Посока север". Както посочват организаторите,  посоката е ясна, това е Приморска Добруджа - Езерец, Крапец, Шабла, Дуранкулак - едни от най-прекрасните места по Северното ни Черноморие.

Събитието е на 21 юли от 18:00 ч. в арт пространството на къщи "Виола". Душата на творческия проект в шабленското село Езерец е музикантът Павлета Проданова, която вече няколко години привлича интересни творци и превърща летните вечери във вълнуващо преживяване.

Жулиета НИКОЛОВА