Започва международният фестивал "Фолклор без граници", който се провежда под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов, предаде репортер на "Фокус". Тази година ще се представят фолклорни състави от Конго Бразавил, Китай, Хавай (САЩ), Индия и България. Изданието се организира съвместно с Национална секция ЦИОФФ БЪЛГАРИЯ - Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства, асоцииран член на Юнеско.

Всяка вечер концертите на открита сцена край езерото в Градския парк "Св. Георги", до скейт парка, ще бъдат предшествани от дефиле на участниците с начален час 19:00, което започва от водната каскада в парка. Днес ще се представят Фолклорен танцов ансамбъл "Добротица“ с ръководител и хореограф Александър Александров. Ансамбълът е от Добрич и представя нашата страна. Другите участници в първата вечер са Световният културен форум на Индия (IWCF), основан през 2007 г. като културна организация, предоставяща образователни и културни възможности, и Балет "Африка“, които ще представят културата на Конго Бразавил.

Участници във втория ден са Пекинската танцова академия, Ансамбъл "Ахуна Охана“ – САЩ/ Хавай и Колумбийската фолклорна културна фондация от град Сантяго де Кали.

Жулиета НИКОЛОВА