"Езерото Бароко" пак е номер 1 в социалната мрежа, има си нови обитатели, видя Sofia24.bg. Водолюбиви птици заплаваха в популярния софийски гьол. Коментарите под фотографията не закъсняха:

- Скоро ще стане защитен кът, ще го заградят, ще има фламинго, лебеди и малко шаранчета за гостите, както на гребната в Пловдив. 

- Те и рибари ще се появят скоро.

Припомняме, че в края на февруари 2023 г. бус падна в "Езерото "Бароко", което се намира в столичния Студентски град. Возилото не бе потънало изцяло и това  позволи на столичанин да направи няколко снимки, които бяха публикувани в голяма група във Facebook. Четири месеца по-късно нова публикация, свързана с популярния гьол, направи фурор в социалната мрежа. На кадрите се виждаха граждани, които са се спасили от горещините в София, като са решили да се разхладят в езерото. Бусът пък все още е част пейзажа.

Помните ли как се появи "Езерото Бароко"?

Известно е, че това е строежът, спрян от ДНСК през лятото на 2021 година, който в наши дни хората наричат "Езерото Бароко". Мястото е при спортната зала "Бонсист" на ул. "8-ми декември" в Студентски град.