Деветото издание на "Джаз на село" предстои този уикенд в Приморска Добруджа, предаде репортер на "Фокус". На 29 и 30 юли в центъра на село Камен бряг утвърдени имена и най-новото от света на джаза ще зарадват почитателите на този вид музика. Концертите започват в 19:30 ч.

В първата вечер, утре, публиката ще види и чуе популярния и атрактивен саксофонист Милен Стойков, по-известен в музикалните среди като Майк Сакс. След него на сцената ще излезе Кристина Жечкова - млада певица, станала популярно име, като един от големите гласове на ТВ предаването "Гласът на България“. В 21:00 ч. са изпълненията на Del Padre, група открояваща се със своето собствено оригинално звучене и автентичен стил.

Във втората вечер жители и гости на с. Камен бряг могат да се насладят на музикална джаз приказка, представена от Биг Бенд Пловдив - емблематична формация от града под тепетата, създадена през далечната 2000 година с диригент Николай Гешев. На сцената ще се качат и Иван Гърбачев Трио, представящо красив джаз, поднесен с вкус от нежния глас на вокала им Милена Костова.

Съпътстващо събитие е откриването на астрономическата обсерватория, разположена в двора на кметството, реализирана по проект на Исторически музей със съдействието на Община Каварна.

Жулиета НИКОЛОВА