Към 16.45 ч. граничният контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост 2“ отново е блокиран на вход и на изход, предаде репортер на "Фокус“. Протестиращи румънски земеделци, са преградили с трактори и селскостопански машини, на румънска територия, пътя в района на надлеза отвеждащ към граничния пункт на влизане в България. Протестиращите се охраняват от румънска полиция и жандармерия, каза за "Фокус“ изпълнителният директор на българо-румънското дружество "Дунав мост 2 Видин- Калафат“ Васил Бенов. Той уточни, че на практика пункта е блокиран за влизане в страната след 13.30 ч., а от 15.45 ч. на практика е блокирано и движението на излизащите от България автомобили. Така към този час на пункта е блокиран и на вход и на изход.

Бенов допълни, че ситуацията периодично се променя и се пропускат по няколко автомобила. Но според информация на румънските му колеги, протести има на почти всички централни магистрали в Румъния и на практика са блокирани основните пътни артерии в Румъния от протестиращи.

Към 16.45 има опашка на граничния пункт, от българска страна над 2,5 км, но ситуацията е динамична и променяща се, допълни Васил Бенов.

Протестиращите в Румъния блокираха движението към и от ГКПП "Дунав мост 2"и вчера на два пъти за близо два часа.

Ирена Данаилова