Диамантните момичета от националния ансамбъл по художествена гимнастика гостуваха в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Олимпийските шампионки по художествена гимнастика от Токио 2020  от националния ансамбъл Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова посетиха града и се срещнаха със състезатели от Спортен клуб "Адаптирани спортове“ – Кюстендил, които са от Дневен център "Вяра, Надежда, Любов“. Домакин на събитието беше Община Кюстендил, в лицето на кмета инж. Огнян Атанасов и зам.-кметът Кристиян Иванчов.

"Благодаря на всички за това прекрасно събитие. Благодаря на Спортен клуб по адаптирани спортове, че избра Кюстендил за да развива своите спортисти. Особено много благодаря на "Диамантните момичета“, които са тук и подкрепят тази прекрасна инициатива. Желая успех на всички“, каза кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Медалистките от художествената гимнастика посочиха, че всеки един човек, когато е в екип и се доверява на хората около себе си, когато прави нещата с любов, може да покори и най-високия връх. Те споделиха още, че са радостни от срещата и са благодарни на всички хора, подкрепящи децата на Кюстендил и на България, защото това е важно за приобщаването им и за живота им като цяло.

По време на визитата си олимпийските шампионки в многобоя имаха възможността да се запознаят с децата, включени в спортния клуб и да наблюдават техни демонстрации. Гимнастичките споделиха своите умения и талант с подрастващите. Те раздаваха автографи и се снимаха за спомен с всички желаещи.