На 28.09.2024 г. (събота) край Варна ще се проведе третото издание на "Чудобой City 2024" - отборно състезание за любители на изживяванията сред природата. В него са включени шест спортни дисциплини, творчески и интелектуални задачи - колоездене, етап с логическа задача, ориентиране, гребане с каяк, стрелба с лък и катерене.

Отборите се състоят от двама души, всеки от които преминава през всички дисциплини. Класирането е общо за всички участници, на база резултати от етапите. Победител е отборът, събрал най-много точки от всички етапи, като всяко място в класирането в отделните дисциплини носи точки. Участието във всички етапи е препоръчително.

Организатори са Спортен Клуб "Чудните скали“, а събитието се провежда с подкрепата на дирекция "Спорт“ към Община Варна и е част от програмата на Европейската седмица на спорта 23-30 септември във Варна. Наградният фонд е осигурен от Община Варна и верига спортни магазини.

Организаторите си запазват правото да правят промени по регламента и програмата с оглед на безпрепятственото протичане на състезанието. Те ще осигурят транспорт за участниците, които нямат възможност навреме да се придвижат между отделните етапи. Записването за участие продължава и утре.

Програмата на събитието е следната:

9:30 ч. - Технически инструктаж (поляната на Ковшак чешма, района на Аладжа манастир)

10:00 ч. - Старт с колоездене

11:30 ч. - Логическа задача

13:30 ч. - Ориентиране (мястото ще се установи след решаване на логическата задача)

15:00 ч. - Гребане с каяк (плаж Карантината, кв. Аспарухово)

16:30 ч. - Стрелба с лък (залата за катерене в бившия плувен комплекс "Юрий Гагарин“)

18:00 ч. - Катерене (залата за катерене в бившия плувен комплекс "Юрий Гагарин“)

19:00 ч. - Награждаване (залата за катерене в бившия плувен комплекс "Юрий Гагарин“)

Повече информация - на страницата на събитието:

https://www.facebook.com/events/s/чудобои-city-2024/494286062990432/