Сдружение "Браво, Пловдив" поиска оставката на заместник-кмета по транспорт Савина Петкова, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана по време на нарочна пресконференция.

По думите им те са били подведени и недоволни от работата на ресорния заместник-кмет снеха доверието от нея и обявиха, че тя повече не е част от тяхната организация.

"Има съмнение за нерегламентирани връзки между превозвачите и Савина Петкова. По-конкретно пазене на фирма "Хебрус Бус" по незнайни за нас причини. 

Дневният ред на хората е дневният ред на "Браво, Пловдив". От днес нататък ние не носим отговорност за действията й, отговорност носи кмета на община Пловдив Костадин Димитров", това заяви председателят на организацията Веселин Костов. 

Той посочи, че в последните месеци Петкова сама се е дистанцирала от организацията и общинските съветници.

По думите му в екипа им има множество подготвени кадри, които могат да предложат на кмета Костадин Димитров, но все пак решението за освобождаването на Петкова остава негово.

"За огромно съжаление заявките, които даде Савина Петкова за бъдещето на транспорта в града и паркирането в него, не бяха оправдани."

Общинският съветник Яна Димитрова заяви, че заради несправяне с работата са поискали оставката на директора на общинското предприятие "Паркиране и репатриране" - Нъшан Деркалестаниан.

Припомняме, че той напусна поста си преди по-малко от месец.

Подробности за мотивите за исканата останка на заместник-кмета Савина Петкова вижте в прикаченото видео.