Публиката в Ямбол се наслади на изпълненията на "БГ дуетът“ – Милчо Соколов и Кирил Веселинов, които на 7 септември потопиха присъстващите пред Безистена в красивия свят на българската музика. Събитието беше част от националното турне "Българските песни, изпети на нов глас“, организирано по случай 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, по покана на Община Ямбол.

В програмата на концерта бяха включени емблематични песни като "Я кажи ми, облаче ле бяло“ по текст на Ран Босилек, "Ключ от чужда стая“ на Илия Ангелов и "Нашият град“ на поета Александър Петров и композитора Борис Карадимчев, родом от Ямбол. Специалната селекция включваше и творби на велики български композитори като Тончо Русев, Стефан Димитров и Развигор Попов. Основното послание на концерта беше да ценим и пазим родната България и нейните красиви кътчета, като Ямбол.

След концерта Кирил Веселинов сподели: "Ямбол е градът, в който прекарвах летата си, тъй като баба ми е оттук. Майка ми разказваше за лодките, които са плували в реката. Видях такива лодки и днес. Градът е по-красив! Иска ми се да остана тук!“