Мощни коли, автомобили с артистична визия и зрелищни дрифт-изпълнения имаше днес в центъра на Русе. Градът е домакин на 10-ото издание на международния тунинг-фестивал МАСКА.

Своите автомобили представиха както професионални състезатели, така и любители на модифицираните коли. Освен возила с оригинален дизайн, бяха представени нови тенденции в автомобилното производство, а посетителите можеха да наблюдават демонстрации за безопасно шофиране и да подкрепят благотворителни каузи, пише NOVA.

Музика и светлина ще отбележат финала на фестивала, който ще завърши с трансформънс шоу и парти. "Наблягаме на безопасността на движението, като изнасяме беседи, участват автошколи при нас, заедно със служители на КАТ, дори включваме и участници в дрифта, които са, понеже те се опитват да подражават по някакъв начин на тях, а те им обясняват, че тези неща трябва да се правят само на специализирани места", обясни организаторът на фестивала Станимир Маринов.

"Тези хора, които искат да си отпуснат душите и да си вдигнат адреналина трябва да отиват на обособени места като писти и затворени места", обясни професионалният дрифт-състезател Йордан Младенов.