С втора самостоятелна изложба живопис гостува в Държавен културен институт-Културен център "Двореца" в Балчик художникът Сечкин Хаджъсюлюш в дните от 15 до 29 юли, предаде репортер на "Фокус". Вернисажът е в първия ден на експозицията от 17:00 ч. в галерия "Тунела".

Творбите на художника са непрекъснато възпяване и опоетизиране на българската природа и най-вече на Добруджа и Лудогорието, чиято красота е неподвластна на сезоните. Изложбата е наречена "Вдъхновения". Авторът предпочита маслената живопис, експериментирайки с нови похвати, поднесени с чисто живописно усещане и мощност на цвета. Творейки в различни жанрове, използва разнообразни живописни и графични техники, а вдъхновението му идва от природата, абстрактното и декоративното изкуство, древните митологии, литературата и съвременността.

Сечкин Хаджъсюлюш се вдъхновява от бита, културата и природата на България. Изключително впечатлен е от природните пейзажи и уникалната възрожденска архитектура. Рисува основно пейзажи, портрети, фигурални композиции и натюрморти – без да се ограничава в жанрова рамка.

В своята педагогическа работа Хаджъсюлюш се е посветил на младите хора. Ръководи група "Занимания по интереси“ в училището където работи, преподава в школата по изобразително изкуство към НЧ "Н.Й.Вапцаров“ в град Дулово. Също така работи и с група жени в рамките на арт ателие -"Рисуване на чаша вино“, към същото читалище.

Жулиета НИКОЛОВА