39 градуса е в момента температура в Благоевград, но градусите, особено на слънце, се усещат значително по - високи, предаде репортер на "Фокус".

На фона на горещините днес, за утрешния ден, синоптиците предупреждават, че температурата ще надвиши 40 градуса. В тази връзка е издаде предупредителен оранжев код за високи температури.

Предвид топлото време, Община Благоевград стартира кампания за осигуряване на минерална вода през горещите дни, предназначена за жителите и гостите на града.

От днес има разположени диспенсъри на шест локации в областния център – при сградата на Община Благоевград, пред магазин "Била“, Ларго мол, при супермаркет “Верос" в кв. "Еленово“, на партера в сградата на поликлиниката и магазин "Стоми“, кв. "Струмско“. 

Синоптиците прогнозират високи температури в следващите дни, общинското ръководство, в лицето на кмета Илко Стоянов, предприема инициативата по осигуряване на минерална вода.

В най - горещите дни и община Сандански предоставя минерална вода на жителите и гостите на града.

В най-слънчевият град на България - Сандански, температурите са изключително високи. 

В тази връзка, община Сандански предоставя минерална вода на жителите и гостите на града. 

Пунктовете с минерална вода са разположени на едни от най-посещаваните места в Сандански – пред сградата на Поликлиниката, на входа на Общински пазар и пред сградите на Дирекция "Бюро по труда" и ГУМ.

Призоваваме гражданите и гостите на града ни да избягват излизане на открито в най-топлите часове от деня и да се грижат за своето здраве.