Жителите на сливенското предградие "Речица" блокираха пътя Сливен - Стара Загора в знак на протест срещу разкопаните по водния цикъл вече две години улици.  Трафикът бе пренасочен навътре в квартала, за да видят преминаващите шофьори, в какви условия живеят в Речица и по какви улици се кара, предаде репортер на "Фокус"

Протестът бе организиран в социалните мрежи и започна в центъра на града, като постепенно се изнесе към главния път и двата разклона за предградието. 

От две години в "Речица" се копае за полагане на тръби по водопроводната и канализационна мрежа, но асфалт не е полаган. Изкопите се затрупват, но пропадат, а при обилни валежи в трях пропаднаха и няколко автомобила. Част от улиците са частично или напълно непроходими.  Жителите на предградието се оплакват и от високата запрашеност. Те обясниха, че ако не бъдат чути, ще продължат с протестите си:  "Значи две години тече ремонта, няма нито една асфалтирана улица. Направиха едни жалки опити, асфалта пропадна, сега са го запълнили с камъни на главната улица. Очакваме, че всички наши действия ще доведат до някакъв, до някаква степен ще бъдат чути от управляващите и може би ще имаме някакви положителни резултати". 

Първата копка на "водния цикъл" на "Речица" бе направена през юли 2021 година и се предвижда строителните дейности да приключат през този декември. Около 20 млн лева се предвижда да бъдат вложени във ВиК - инфраструктурата на квартала.