На територията на село Бистрица, община Дупница се провеждат частични избори за кмет на кметство, предаде "Фокус“. Разкрити са две секционни избирателни комисии. Едната работи в сградата на кметството, а другата – в сградата на младежкия клуб.

Общо 18 души са ангажирани в секциите, в които има по един председател, зам.-председател и секретар, а останалите са членове. И в двете секции ще може да се гласува с хартиени бюлетини или машинно. Избирателите в селото са малко над 1 200 души.

Кандидатът за кмет на кметството в село Бистрица е само един.

От Областна дирекция на МВР – Кюстендил съобщиха, че е създадена организация за опазване на обществения ред и провеждането на изборите за кмет в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения е поета от полицейски служители, след получаването на изборните материали  в СИК и  ще продължи до  приключването на изборния ден  и предаването на изборните книжа в ОИК. 

Жителите на селото, чиито лични документи са с изтекъл срок на валидност, повредени или унищожени са, могат да подават искане в звеното "Български лични документи“ в Районно управление - Дупница, като преди това са подали заявление за издаване на нова лична карта. Работното време е от 8.30 ч. до 19.30 ч.