Няма такава цигания! Селски град, върнахме се 90-те! Това написа русенец в популярна Facebook група и приложи снимки на пазара срещу "Диагностично-консултативен център 1 - Русе". 

Мненията за съществуването на пазара бяха полярни и предизвикаха оживена дискусия. Стоките са предимно евтини дрехи и обувки, които според някои уронват престижа на града, а според други могат да помагат на пациентите в болницата. 

Ето някои от мненията: 

- На мен ми се вижда удобно да човек, който го приемат в болницата и живее далеч, за да си вземе багаж. При положение, че молът не работи отсреща и наблизо няма магазини за евтини дрехи.

- Как от общината им разрешават да опъват такива катуни и къде са контролните органи? Ако някоя баба или дядо застане на тротоара да продаде нещо произведено в градината им веднага хукват да ги глобяват, а тези с боклуците им не ги пипат!

- Какво значи "селяния"? Вие да им целувате краката на тия селяни , да не би гражданите да са с едно стъпало по горе от селяните, че говорите с такова пренебрежение за тях.

- НАП е срещу тях,те да се погрижат.

Още снимки на пазара вижте в галерията!