Няколко семейства, живеещи в село Бойково, споделиха пред Plovdiv24.bg че се чувстват нежелани и излишни в селото и страната си. Вижте какво разказаха пред нас:

"Всичко започна в неделя, когато чешмите на няколко домакинства спряха и повече не процедиха и капка вода, но става въпрос само за 3-4 улички, позиционирани в средата на селото, подложени на геноцид, къщи над тях и под тях са водоснабдени добре. Започнаха нашите ежедневни и многобройни разговори с диспечери, оператори и отговорници на ВиК Пловдив, както и с кмета на селото и на Община Родопи.

Единственото което видяхме и разбрахме от тях е как умело могат да си "подхвърлят топката" и взаимно да се обвиняват как кмета с тежки машини руши тръби и непрестанно има ремонти. Не срещаме съчувствие от страна на кмета на селото, нито разбиране от служителите на ВиК . Многократно ни се обясняваше каква суша е и как има недостиг на вода и как нищо не може да се направи, още повече на фона на многобройни аварии и неуморна работа на властите, от които ние жителите на тези три улици не видяхме резултат.

Положението се усложнява и от наши съграждани, които знаейки и бидейки предупредени, че не трябва да въртят разположените из селото кранове, го правят и усложняват положението ни за сметна на собственото си удобство. За тези шест дни наши съселяни живеещи на другите улици не усетиха недостиг, камо ли липса на вода. Абсурдно е как градската чешма разположена на площада за шестте дни пресъхна само за няколко часа, а от нея в момента  бълва вода с доста добър дебит, как домовете само на 40 крачки от нея имат вода, пет метра встрани и нагоре вода вече няма, а за тях има безводие, в което многократно ни увериха.

Шести ден се справяне някак си, разнасяйки огромни и тежки туби с вода за всякакви нужди. Не толкова лесно е на най-възрастния жител на селото, който живее на най-стръмната улица и не е получил помощ и подкрепа от общината, за разлика от домакинства, при които водата не е спирала, или други при които е спирала за кратко, но въпреки това бяха надарени от общината с по един стек вода.

Някои съселяни със съчувствие и желание да помогнат предлагат използването на баните им, други го правят с насмешка и подигравка . Благодарим на всички отворили домовете си за нас, но ВиК трябва да е наясно, че роднини и приятели не са длъжни да поемат нашата хигиенни нужди. А времето лети, дните стават все повече, а имаме и информация от кмета и ВиК , че до понеделник няма кой да се занимава с Бойково.

Вчера беше големият български празник Света Богородица, ден в който селото провежда събор, празненството беше само за тези, които не се срамуваха от аромата си, хорото беше също за тях, за нас беше ден, изпълнен със разговори с кмет и ВиК, ден в който служителите на ВиК си позволиха квалификации към клиентите си, ден в който ни казаха да спрем да се обаждаме и да им губим времето, ден в който ни разясниха, че ще е така докато селото не се изпразни. В заключение искам да споделя и друг притеснителен факт, въпреки пожароопасната обстановка в цялата страна, въпреки безводието от двора на кметство село Бойково беше изстреляна заря, много красива, но крайно неподходяща за усилното българско лято и липсата на пожарна команда", завършват своя разказ жителите на селото

Потърсихме говорителят на ВиК Пловдив инж. Йордан Чемишев, за да попитаме дали скоро водоподавено ще бъде възстановено.

Според сайта на ВиК Пловдив става въпрос за авария на водопровод. Няма информация кога ще бъде отстранена. Засегнати са няколко семейства в центъра на селото

"Вече втори ден кметът извършва изкопни дейности по подравняване на път и къса захранващата тръба 4-5 пъти. Работим по отстраняването на аварията. Има засушаване и трябва да се напълни водоемът", каза Чемишев.

Инж. Чешимев допълни, че ако кметът продължи да прави аварии, то жителите на селото скоро няма да имат вода.