Протест на жители на Долна Митрополия в Плевенско заради лошото според тях качеството на електроенергията в жилищата им. Местните твърдят, че в определен район на града се подава или много високо, или много ниско напрежение и се стига до редовни прекъсвания на тока.

Хората се събират, за да изразят неводолството си. "Твърде много инсталации не са наред, което е странно. Има почти ежедневни прекъсвания на тока и захранването. Изхвърляли сме безброй уреди. Ако искате някаква компенсация за изгорял уред, на практика е почти невъзможно", каза един от местните. 

По думите на жителите проблемът продължава вече 5 години, а въпреки подаваните сигнали, няма резултат. "Като клиент правя възражение и идват от оператора, слагат уред за измерване на тези отклонения и стои една седмица. Уредът на всеки 10 минути събира информация, т.е очакваме проверката да покаже 700-800 събрани стойности. Те обаще не се показват на клиента", обясни пред NOVA Георги Джуров.

Според него най-лесното е да се сезират ЕК и ЕП: "На мен ще ми отнеме не повече от 15 минути да препратя документацията".

Коментар дойде и от заместник-кмета на Долна Митрополия: "Аз съм тук да изразя подкрепата на Общината. Ние също сме потребители на електрическа енергия. Поредна официална среща сме свикали за решаване на проблема".