Жителите на няколко павликенски села излизат на протестна акция срещу безводието днес, предаде кореспондент на "Фокус". Повод за недоволството е, че вече месец стотици хора са без вода в домовете си.

Още рано сутринта десетки жители на Караисен се събраха в центъра на селото, за да го блокират, както и пътя към Свищов. Високите части на селото нямат вода от началото на юни, а в ниските имат, но през три дни. Те планират и втори протест днес – пред ВиК "Йовковци" във Велико Търново от 16:00 часа

"Поканата важи и за живущите в населените места от община Павликени, подложени на геноцид с водоподавеното. В 17:00 часа планираме организирано да посетим магазин "Практирер" в града", обясняват организаторите, като допълват, че обмислят да отворят главния път София – Варна, който се намира в близост до търговския обект.

"Обръщаме се към всички жители на населени места от община Павликени засегнати от безводието и в частност към жителите и гостите на село Караисен. Както знаете, властите които трябва да се погрижат да имаме в домовете си вода, децата посещаващи детски градини и ясли също, както и възрастните ни близки настанени в домове да не изпитват лишения от липсата на вода не се справиха понастоящем. Причините са много и комплексни, но най вече, това че не предстоят местни избори, а само празници, празници, празници ... С една дума, Бог високо, Царя /макар и в България/ далеко! Затова Ви предлагам, ние потърпевшите от безводието и бездействието на властите да вземем нещата в свои ръце", призовават още инициаторите на протестната акция.