За пореден вандалски акт, извършен на детска площадка във Велико Търново, сигнализираха жители на града, предаде кореспондент на "Фокус“. Този път посегателството е върху мястото за игра за малчугани в един от най-големите квартали – ж.к. "Бузлуджа“.

За счупените огради, унищожена настилка, изкъртена пейка и много боклуци сигнализира потребител на социалната мрежа Фейсбук.

"НЕуважаеми родители на деца,за които не полагате нужните грижи!!! Как спите спокойно когато децата ви не са в дома ви!? Знаете ли какво правят в тъмната част на денонощието!? Ще ви кажа и покажа“, пише Сена Димова, жител на квартала и прилага няколко красноречиви снимки. След това обяснява и, че вандалщината е дело на 12-13 годишни деца и младежи на видима възраст 18-20 години. По думите ѝ те не просто оставят след себе си люспи от семки, опаковки от сладкиши и бутилки от безалкохолни и вода. Тя допълва и, че се "забавляват“ под звуците на силна музика, като освен това и танцуват върху пейките и масата в беседката.

Коментиращите под поста съветват на мястото да се поставят камери, а когато някой гражданин попадне на подобно нарушение, незабавно да сигнализира полицията и Общината.

За подобна вандалщина, но в друг квартал на старата столица, ви разказахме през май. Към днешна дата наказани за нея няма.

Междувременно от местната администрация отчитат, че годишно отделят над 100 хиляди лева от бюджета за счупени пейки и катерушки, като апелират хората да звънят на 112, ако станат очевидци на вандализъм.

Луиза ТРАНЧЕВА