Пияна шофьорка заловиха служители на Пътна полиция. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват за "Фокус“, че около 23:00 часа снощи в старата столица е проверен лек автомобил, управляван от 39-годишна жена от Горна Оряховица.

"При тест на водача за употреба на алкохол, апаратът отчел 2.29 промила. Тя е приела показанията на техническото средство и е отказала кръвна проба за химичен анализ“, обясняват от полицията и уточняват, че шофьорката е задържана за до 24 часа. Колата е иззета, а по случая се води бързо производство.

Служители на реда от Свищов пък хванаха 24-годишен неправоспособен водач с мотопед, който не е регистриран по надлежния ред. По случая също е образувано бързо производство.

През денонощието полицейските патрули в областта са проверили общо 606 граждани, от които 176 за употреба на алкохол и  378 автомобила, от тях 78 товарни и 1 мотоциклет. Репатриран е един автомобил. Съставени са 39 акта и са наложени 90 глоби по фиш. Заснети са 31 видеоклипа за скорост. Издадени са четири заповеди за налагане на принудителни административни мерки.