Жена от София сигнализира във Facebook за опасно надвиснал и почти откършен клон, видя Sofia24.bg. Мястото е бл. 902, вх. А в "Люлин".

"Моля за спешно съдействие", призовава тя. В коментари мъж и отговаря: "То това дърво няма кой да оправи, ти някво клонче". /виж втората снимка/

Сигналите за паднали дървета и клони заради лошото време в София не спират. От Столична община обясниха, че намаляването на снеговалежа сутринта и спирането му на места само може да благоприятства тяхната работа и към момента продължават да се отстраняват клони и дървета.

Припомняме, че вчера по разпореждане на министър-председателя адкад. Николай Денков и министъра на земеделието и храните Кирил Вътев е създадена организация шестте Държавни горски предприятия да се включат активно с горска техника в почистването на снега и  отстраняването на щетите.

Ще се почистват на терен паднали дървета и ще се направи необходимото за отстраняване на последствията от падналия обилен снеговалеж.

Директорите на предприятията трябва да синхронизират действията си по места с кметовете на общини и населени места, координирано с областните управители.