Жена е със счупена ключица, след като е блъсната от 15-годишно момче с електрическа тротинетка. Инцидентът става на велоалея на голям булевард в Пазарджик.

Снежана Захариева и 13-годишната ѝ внучка тръгват да пресичат на пешеходна пътека, за да стигнат до отсрещния тротоар.

"Тази пътека е отделена с велоалеи, но за да минем на нея, трябва да пресечем велоалеята. Споменът ми е, че пресичаме, стъпваме и има дърво, при което нямаме видимост нито към едната, нито към другата страна. Споменът ми е дотам, след това губя съзнание и се намирам на тротоара“, разказва жената.

Оказва се, че тя бутната от момче на елетрическа тротинетка. Граждани подават сигнал на 112, на място са изпратени екипи на Спешна помощ и Пътна полиция.

"Много хора се събраха, искаха да ми помогнат да стана, отведоха ме с линейката. След снимки и изследвания се установи, че имам счупено рамо. Това е много нелепо, ако бяхме стъпили на велоалеята, щяхме да пострадаме и двете“, допълва Снежана Захариева.

По думите на жената е имало две момчета с две тротинетки. Според дъщеря ѝ причината е несъобразена скорост.

"Поляха ме с вода и след като се свестих, се коментираше, че е карал с висока скорост – не по-малко от 50 км/ч, но аз нищо не мога да кажа. Не усетих нищо, нито видях. Бяха двама с различни тротинетки. Единият се надвеси над мен, извини ми се и каза, че много съжалява, а другият се държеше арогантно към гражданите, които бяха там. Спореше, че са карали с ниска скорост, че са на велоалея и т.н.“, разказва потърпевшата в ефира на bTV. 

Жената е с увредена лява страна вследствие на удара. Освен счупено рамо, тя има синини и охлузвания по кръста и крака. 13-годишната ѝ внучка остава невредима, но в силен шок и уплаха