Лекари се борят за живота на жена, след като била блъсната от кола. Пътно-транспортният инцидент станал в събота, около 20:00 часа, в с. Градинарово. По първоначалните данни, лек автомобил, поради невнимание по време на движение, блъснал 64-годишна пешеходка. В следствие на настъпилия удар жената е получила фрактура на три ребра, контузия на главата и контузия на гръден кош. Настанена е в реанимация с опасност за живота, По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна.

С високо съдържание на алкохол в издишания въздух е задържан 41-годишен жител на Дулово, в събота, в полунощ, допълниха още от пресслужбата на ОД на МВР. Той бил проверен от служители на Пето РУ, след като граждани подали сигнал, че мъжът е със съмнително поведение. След установеното с дрегер нарушение – 2,17 промила, нарушителят е задържан в ареста до 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство. 

В неделя се е случило друго ПТП, при което велосипедист е самокатастрофирал и е настанен за оперативно лечение, с опасност за живота. Инцидентът се е случил на велоалеята зад сградата на община Варна. Водачът на колелото – 58-годишен варненец се е блъснал в дърво и е откаран в болница, където е установена фрактура на три ребра, спукан бял дроб и фрактура на пръст на стъпалото. Мъжът е настанен в лечебно заведение за оперативно лечение.