В Общинската избирателна комисия – Кюстендил продължават да постъпват жалби и сигнали, касаещи предизборната агитация с плакати. Това съобщи пред "Фокус“ Венцеслав Механджийски, председател на ОИК – Кюстендил. По думите му някои от жалбите са основателни, а други не.

Единият сигнал е за поставени агитационни материали върху прозорците на общинско помещение. При проверката е установено, че направените твърдения са верни и е дадено указание на временно изпълняващия длъжността кмет на Община Кюстендил, да ги отстрани. Кандидат за кмет се е оплакал, че агитационни материали поставени по определения от закона ред и в съответствие на заповедта на кмета са заличени чрез залепване върху неговите на други предизборни материали. При извършена проверка от комисията по жалбите към ОИК - Кюстендил,  се е установило, че плакатите на жалбоподателя не са предизборни материали по смисъла на Избирателния кодекс. Комисията се е произнесла и по направено заявление за заличаване от страна на кандидат за общински съветник.

"Вече имаме назначени две подвижни секции, но са постъпили около 70 заявление за гласуване по този начин. Предстои да назначим още две секционни комисии с цел гласуването да бъде улеснено“, каза Венцеслав Механджийски.