Идеята  на темата “Истини, практики и митове", която ще бъде представена на 7-ото издание на Digital4Varna е как бизнесите да бъдат позиционирани и видими на картите на  Google и Bing, защото, ако те нямат профил там, все едно не съществуват в дигиталния свят и хората няма как да достигнат до него. Това е едно от нещата, които правим добре и от доста години и е есенцията на lokal search. Това каза за предаването “Човекът на фокус" по Радио “Фокус" Жаклин Топалова, мениджър бизнес представяне.

 

Нашата лекция ще бъде практическа и независимо от индустрията всеки който има физически бизнес,  хората могат да достъпят и да видят техния продукт и услуга, всеки един от тях има нужда то локална оптимизация, за да могат да бъдат намерени - от реалния свят да се позиционират в дигиталния. И хората когато търсят тяхната услуга, да имат пинче, на което да отидат и да се свържат с тях. Направили сме го така да бъде полезно за всички, за да могат след тази лекция, след конференцията да седнат и да си доразвият бизнеса, обясни още Жаклин Топалова.

 

Жаклин Топалова участва за пръв път в конференцията, била е лектор в Digital4Plovdiv. “Беше доста зареждащ експириънс, препоръчвам на всички, които се занимават с бизнес, да обменим идеи като едно младо общество и да си помагаме едни на други. Каузата е много добра и много добре се получава, адмирации за организаторите,заключи Жаклин Топалова.

 

Какво представлява ESO оптимизация - създаването на профил в  Google, да създадем локация, да оптимизираме името, ревютата са много важна част, затова  как хората  са възприели бизнеса, харесал ли им е, или не. “Има една статистика, която казва, че 74% от хората първо търсят Google  ревюто, преди да направят връзка или пък да отидат до локацията и да им се извърши дейност, услуга, продукт. Но в самото начало да направим това, което ние ще покажем ще им изстреля бизнеса по-нагоре. Мисията на проекта е да насърчи споделянето на експертни знания, да подобри условията за бизнес и да допринесе за обогатяване на обществото, като се насочи към местните и младите предприемачи, сподели мениджърката.