Областният информационен център-Варна се включи в двудневен празник на МИГ "Аврен-Белослав“, организиран под мотото "С поглед в бъдещето“. Събитието, което събра земеделски производители, жители на двете общини, представители на местната администрация и читалищни дейци, се проведе в населени места от двете общини.

Целта на инициативата е популяризиране на дейността на МИГ "Аврен-Белослав“, на подхода Водено от общностите местно развитие и постигане на по-добра разпознаваемост сред заинтересованите страни и общности.

По време на тематичния форум, който бе организиран в рамките на празника, присъстващите бяха запознати със стратегията за ВОМР на територията на местната инициативна група. Бяха обсъдени спецификите на работа, постигнатите резултати, натрупания опит и бъдещата реализация на подхода ВОМР. Участниците в срещата дискутираха ролята на МИГ за достъпа до финансиране на местните производители и приноса на подхода в развитието на региона.

Участниците имаха възможността да посетят туристически и други обекти, финансирани по проекти чрез МИГ, да се запознаят с местни производители на специално организирано изложение и да опитат от техните продукти.

По време на срещите с потенциални бенефициенти и такива, които вече реализират проекти, ОИЦ-Варна представи възможности за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. и по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023-2027 г.

От Местна инициативна група "Аврен-Белослав“ изразиха своето задоволство от експертната помощ на центъра, както и от ползотворната съвместна работа.