Протестната колона трактори на земеделски производители от Пловдивско спря под прозорците на ДФ "Земеделие" на бул. "Цар Борис III Обединител" на импровизиран митинг, предава "Фокус".

"От тук - направо в банките ги караме" - заявиха протестиращите фермери докато движението между двете кръгови кръстовища бе спряно.

Утре тракторите ще стигнат до "Капана". Машините ще останат на булеварда, а протестиращите ще седнат да пият по едно кафе там. 

"Там ще изчакаме Кокорчо ли, как му беше името на тоя? Министри някакви, не им знам имената, те се менят всеки ден, може ли да ги помниш? Много ги обичаме, мислим им само хубави неща - всичко зависи от тях. Неудобството на хората не е наша вина, вината е тяхна. Опитваме се да бъдем колегиални с всички, но те продължават да мълчат по нашите проблеми. Продължаваме в същия дух докато не постигнем нашите искания" - заяви водач на протестиращите.

Няма непостижими цели, има слаби характери, затова газ до дупка, до победата - категорични са земеделците.

За кратко прозвуча песента "Петко льо, капитанине", след което тракторите направиха обратен завой на кръговото на панаира и по обратния път се отправиха към изхода на Пловдив и после към село Труд.