В Бобовдолско продължават конфликтите между земеделските производители, предаде репортер на "Фокус“. За поредно посегателство върху селскостопанска продукция информираха от кюстендилската полиция.

В Районно управление - Бобов дол е постъпил сигнал за унищожаване с трактор на нива с люцерна в землището на село Бабинска река – фирмена собственост. Ползвателят на  нивата е съобщил, че трактористът е направил опит да го блъсне с трактора.

Дежурна полицейска група е извършила оглед на място. За случая е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.

"Фокус“ припомня, че подобни посегателства имаше и през изминалата година в района. В полицията беше подадена жалба за кражба на неустановено количество рапица от имот на земеделски производител в землището на Бобов дол, деянието е извършено с технически средства – комбайн и трактор с прикачено ремарке.

Друг земеделски производител пусна оплакване заради ожъната нива с пшеница. Последва и кражба на слънчоглед и царевица от 14 имота край миньорския град.